0
סל קניות

מוצר נוסף לסל הקניות

מוצרים בעגלת הקניות שלך

אין מוצרים בסל הקניות.

קבוצת מחניודה

בשנת 2008 השף אסף גרניט יצג את "אדום", מסעדה ירושלמית ותיקה בתוכנית הטלויזיה קרב סכינים , הגרסה הישראלית לתוכנית האמריקאית " Iron Chef ". בצוות של אסף היה גם אורי נבון, אז הסו-שף של אסף. יחד הם ניצחו את השף הצרפתי סטפן פרואה דה וו בעל שני כוכבי מישלן והעפילו לגמר התכנית. במהלך ההכנות לאתגרי התוכנית הבינו השניים שהם רוצים מקום משלהם בו יוכלו לבשל את האוכל שהם באמת אוהבים לאכול ולבשל. שמונה חודשים מאוחר יותר אסף מצא פאב שהיה מעוניין לסגור את שעריו ושיכנע את אורי שזה מה שחיפשו כל הזמן. בשלב זה צירפו השניים אליהם את יוסי אלעד, שהיה דמות בולטת בקולינריה המקומית בשל מעורבותו בתנועת סלואו פוד, שפים למען השלום, מאפיית "שקמח" הייתה בבעלותו ובעיקר בשל כישורי הבישול שלו. השלושה בילו יום אחרי יום באתר הבנייה, משוחחים מדברים ומתכננים את מסעדת החלומות שלהם, לימים "מחניודה".

מסעדת מחניודה נפתחה ביולי 2009 בפאתי שוק מחנה יהודה הירושלמי. שלושת השפים אורי נבון, אסף גרניט ויוסי אלעד עיצבו את המקום בהשפעת השוק והקרבה אליו. הטריות ועממיות השוק יחד עם מטרתם של השפים ליצור אוכל ירושלמי ים תיכוני מקורי הפכו את המסעדה למקור עלייה לרגל ונקודת עניין קולינרית בירושלים. כאשר נשאלו השפים איזה אוכל הם יבשלו, התשובה הייתה "אוכל שמח".

האוכל במסעדה מבוסס על מטבח ירושלמי עכשווי הלוקח השראה מהיצע השוק בהתאם לעונות השנה. בין מנות הדגל אפשר למצוא את השיקשוקית, מנה המסמלת את טעמי השוק. טחיגורט (טחינה ויוגורט), קבב מפורק ומטבלי השוק. מנת דגל נוספת היא הפולנטה עם אספרגוסים, ראגו פטריות ושמן כמהין. שתי המנות האלו שיגרו את השף אורי נבון עד לניו-יורק לפינת המתכונים של מרתה סטואריט.

מאפיין נוסף המסעדה הוא העיצוב הביתי. בין כלי ההגשה אפשר למצוא צלחות שהגיעו מהמטבח של סבתא של אורי או כוסות שהגיעו מעליית הגג של משפחת גרניט. המטבח הפתוח מספק הופעה מעניינת לאורחי המסעדה ובר השף המפורסם אף מספק חוויה אינטימית יותר – ארוחת טעימות אישית בניצוח השף. במרכז המסעדה ניצבת בסטת ירקות טריים לשימוש המטבח, לקוחות היושבים בסמוך ומעבירים ירקות טריים לטבחים היא סצנה שכיחה ויומיומית.

מסעדת מחניודה נפתחה בצפייה לכמות מצומצמת של סועדים ולא צפתה את שעתיד לבוא. עוד לפני פתיחת המסעדה יצא אחד השפים המוכרים בישראל בכתבה מפרגנת על היוזמה והרעיון. כחודש לאחר שנפתחה, פורסמה ביקורת של אחד המבקרים הקשוחים בישראל תחת הכותרת "המסעדה של השנה"(שגיא כהן, "הארץ"). במקביל התפרסמו כתבות במדיה הישראלית והבינלאומית. תומך נלהב נוסף של המסעדה, גיא פינס, איש תקשורת ואייקון תרבות המגיש תוכנית טלוויזיה יומית בפריים-טיים, פירסם עשרות אייטמים הנוגעים למסעדה, על האורחים המבקרים בה, אופי המסעדה וחוויות אישיות שלו מביקורים במסעדה. באופן מפתיע כיכבה המסעדה גם במערכון של תוכנית הסאטירה הפופולרית ביותר בישראל, "ארץ נהדרת", המקבילה הישראלית ל "SNL", במערכון הודגש "הסינדרום הירושלמי", כלי ההגשה הייחודים למסעדה והחוויה מלאת הריגושים של הלקוח.

המסעדה זכתה לארח פרסונות בעלי שם עולמי, כמה מתוכם הם: מרתה סטיוארט, נטלי פורטמן, בונו, רד הוט צ'ילי פפרס, בר רפאלי, שרון סטון, רוברט דה-נירו, אלאן דוקאס, רודי ג'וליאני, סשה בארון כהן ועוד. ב-2011 זכתה המסעדה בשלושה פרסים בתחרות המסעדות של מגזין טיים אאוט. "המסעדה היצירתית ביותר", "המסעדה הטובה בירושלים" ו"המסעדה הטובה ביותר מחוץ לתל אביב". בפברואר 2012 הוכרזה מסעדת מחניודה כמסעדת השנה של אתר וואלה, תחת הכותרת "המסעדה היצירתית ביותר בישראל", "המסעדה הטובה בירושלים". במגזין טיים אאוט תל-אביב של אותה השנה זכתה שוב מסעדת מחניודה כמסעדה הטובה ביותר מחוץ לעיר תל-אביב. ב-2013 זכתה המסעדה בתעודת מצויינות מאתר התיירות טריפאדוויזר ואף נבחרה לאחת מ-100 המסעדות ששוות "עליה לרגל" באפריקה ובמזרח התיכון על ידי פוד אנד ווין מגזין.

play icon

כשנה בדיוק לאחר פתיחת מחניודה ביולי 2010, נולד ממול (מעבר לכביש) האח הקטן, בר האוכל "יודלה". בר אוכל אינטימי המגיש מנות מגוונות המתבססות על חומרי הגלם של המסעדה. השף והמנהל של היודלה עד לאחרונה,היה שף תומר עמדי, טבח שהתחנך על ברכי השפים אסף ואורי ועבד איתם במהלך שבע השנים האחרונות. בעזרת תומר התפרסם היודל'ה כמקום של חווית בר אישית וישירה בה הלקוח הוא חלק מהותי ממהלך הערב. אם בבחירת המוזיקה המתנגנת ועד במנות הנכנסות לתפריט.

כמענה לאוהבי הבשר ב-2013 נרכשה במתחם הרכבת בירושלים מסעדת "הסדנא". בראשה עומד היום השף אליאור בן-הרוש שגדל במסעדת מחניודה. בחירת נתחי הבשר, החיתוך, עבודת הקצבות ויישון הנתחים נעשים על ידי בן הרוש עצמו, וברמה גבוהה מאוד. בנוסף לבשרים מציעה הסדנא תפריט מגוון הכולל פירות ים, פסטות ובר קוקטיילים עשיר. הבניין בו ממוקמת מסעדת הסנדא היה בעברו מחסן ששימש את הרכבת הישנה של ירושלים. עולם התוכן מעברו של הבניין קיבל ביטוי בעיצוב המסעדה. ברזל ועץ מקשטים את המסעדה כולה.

ב-2014 נפתחה ״טלביה״, מסעדה וביסטרו צרפתי קלאסי. הטלביה ממוקמת מתחת תאטרון ירושלים ונפתחת בבוקר עם תפריט ומאפים שנאפים במקום. שף ניר לוי, בעברו סו-שף במחניודה ובסדנא עכשיו מנהל את המטבח של הטלביה. בערב המקום ממשיך כבר יין המציע תפריט עשיר של יינות ואלכוהול.

במקביל לפתיחתה של הטלביה נפתחה הפלומר הלונדונית במרכז סוהו, שף עמדי שהיה השף של היודל׳ה עבר ללונדון ויחד עם יוסי אלעד, בעזרת ביקורים קצרים של אסף גרניט ואורי נבון הם כובשים את הרחובות הלונדונים עם אין ספור כתבות מפרגנות. הפלומר נבחרה כבר בשנה הראשונה לאחת מ-10 המסעדות הטובות בלונדון על-פי טיים אוט לונדון והאתר הלונדוני החשב לונדוניס דרג את הפלומר במקום הראשון כמסעדה הלוהטת ביותר. בשנת 2015 זכתה הפאלומר למסעדה הטובה ביותר באנגליה ע״י המגזין GQ.

Open chat
1
יש לך שאלה?
אנחנו עם הטלפון ביד בין השעות 12:00-22:00 בימים א'-ה'. כמובן שאפשר להשאיר לנו הודעה גם בשעות אחרות ונחזור אליך!